Zoeken
  • Etienne Verhoeff

Drie herkenbare verhalen voor iedere golfliefhebber

Bijgewerkt: 23 jul 2020


Van golfliefhebbers, voor golfliefhebbers. In de Seve Podcast bespreken drie golfliefhebbers wat ze dagelijks tegenkomen op de golfbaan. Situaties die herkenbaar zijn voor iedereen die weleens een hole speelt, op welk niveau dan ook. Zo ook deze verhalen uit de eerste twee podcasts.

De lange Putter

In de tweede podcast bespreken de mannen de lengte van clubs. Dat brengt bij Etienne een ergernis naar boven. Er is hem iets opgevallen. “Ik zie weleens mensen met zo’n hele lange putter lopen. Dat doe je toch omdat je belangrijk gevonden wilt worden? Anders ga je niet zo’n lange putter kopen, toch?” Jacob heeft daar een simpele verklaring voor: “Golfers willen zichzelf op de golfbaan nog weleens voor de gek houden. Iedereen voelt zich af en toe Tiger Woods.”

Doorspelen vanuit het toilet


Elke golfer shankt weleens een bal. Ook de mannen van De Seve Podcast. Ze bespreken situaties waar fore! roepen geen overbodige luxe is. Dat doet Rick denken aan een verhaal op de golfbaan op Kralingen. “Ik ging daar een rondje lopen. En bij hole negen moest ik nog ongeveer honderd meter. IJzertje negen dacht ik. Ik sla die bal, maar daar links langs de baan heb je een soort clubhuis waar ze greenfees verkopen. En die bal van mij ging daar recht op af en klapte zo de toiletten in. Klak, klak, klak. Dus iedereen kijken. Wat ga ik nu doen? Erheen? Of doe ik net alsof ik het niet ben? Je moet hem wel doorspelen zei de vrouw achter me toen. Nou, ik ben heel snel naar huis gegaan, ik schaam me kapot.”

Van slag door een hole-in-one

Na het slaan van een goede hole ligt persoonlijke overschatting vaak op de loer. Jacob vertelt in de tweede editie van De Seve Podcast over een hole-in-one die niet lekker uitpakte. “Ik heb ooit op een Nederlands jeugdkampioenschap een hole-in-one gemaakt. Ik was zo jong, maar dacht toen al: ‘wat zal ik gaan zeggen als ik win?’ Dat goede gevoel was redelijk snel over. Uiteindelijk ben ik laatst geworden. Dat was verschrikkelijk. Vroeger was het netjes dat je een rondje gaf in het clubhuis wanneer je een hole-in-one maakte. Maar ik was laatste! Toen heeft de Nederlandse golffederatie alle deelnemers een mars gegeven uit mijn naam. Ondertussen zat ik te huilen in de auto. Die hole-in-one had ik beter niet kunnen maken. Het zette mijn hoofd totaal op het verkeerde spoor.”
Meer luisteren van De Seve Podcast? Beluister ze hier:


Apple podcast Spotify

33 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven