Zoeken
  • Etienne Verhoeff

Golfballenfitting: waar moet ik op letten?

In aflevering 6 van De Seve Podcast bespreken de mannen de invloed van de balkeuze op je spel. Om uit te zoeken waar je op moet letten deden Etienne en Rick een golfballenfitting bij Titleist, waar ze spraken met expert Rian Tolmeijer. Dat leverde onder meer deze drie tips op:


Tip 1: Staar je niet blind op de lengte

Bij je balkeuze is het belangrijk niet teveel naar de afstand te kijken. Het grootste verschil ervaar je vooral tijdens het korte spel. Qua afstand zal een bal uit het duurdere segment je maximaal twee meter extra opleveren. Zeker als je je handicap wilt verbeteren ligt de winst daarom in het korte spel. Meer gevoel en meer spin is vaak belangrijker dan het verschil in afstand. Koop daarom een bal waarmee de kans groter is dat hij op de green blijft liggen.


Tip 2: De bal weet niet wie je bent

“Een golfbal luister niet, hij weet je handicap niet en niet of je een man of vrouw bent. Hij reageert alleen maar op het moment waarop je die bal raakt,” vertelt Rian Tolmeijer, golfbalfitter van Titleist. Denk daarom niet dat een golfbal direct invloed heeft op je handicap. Bij een slechte swing sla je nog steeds een slechte bal. Ook met een kwalitatief betere golfbal. De verschillen met een duurdere bal zijn dan marginaal. Neem dat mee wanneer je een keuze maakt voor een duurdere bal.


Tip 3: Speel altijd met dezelfde bal

Eenmaal een keuze gemaakt? Dan is het belangrijk daar voorlopig niet van af te wijken. Geef jezelf de kans om te wennen aan een bal. Dat betaalt zich later altijd uit, omdat je onbewust de bal steeds beter leert kennen. Je weet op die manier precies wat je van een bal kunt verwachten, vertelt ook Tolmeijer: “Maak een keuze voor één bal, één merk en één type. Zo weet je altijd hoe ver je slaat, hoe de bal klinkt en waar je uit gaat komen.”


Bekijk het hele gesprek met Rian Tolmeijer in onderstaande video.


Meer weten over golfballenfitting of alle andere zaken die worden besproken in De Seve Podcast? Beluister hieronder de laatste aflevering.




341 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven