Zoeken
  • Etienne Verhoeff

Roestige golfers & ijzer 3 challenge

Bijgewerkt: 23 jul 2020

Door het coronavirus werd het geduld van de golfliefhebber op de proef gesteld. Maar gelukkig mochten we weer de baan in. In de eerste aflevering van De Seve Podcast bespraken Rick, Jacob en Etienne dit en veel meer.
"Ja, de lesagenda zit vol", roept Jacob enthousiast als Rick en Etienne vragen of veel golfers roestig zijn. Zelf hebben ze in de baan al gemerkt dat het weer even inkomen. Het balgevoel moet terugkomen. "Daarom stond ik ook snel bij je op de mat", vult Rick met een glimlach aan..


Mentaal spelletje


“Ik sloeg een hole-in-one, was een paar holes bezig met mijn overwinningstoespraak. En eindigde als laatste.”

Speel je vrij of zet je gelijk een doel na een golfloze periode. Jacob merkt dat veel golfers de eerste rondjes genieten van het buiten zijn en zichzelf geen druk opleggen. Het resultaat: "Een goede ronde. Maar zodra je na een paar lekkere rondjes gaat letten op scoren, dan gaat het mis." En daarmee belanden de drie heren in een discussie over de mentale aspecten van golf. Jacobs favoriete deel van het spel. Etienne vertelt over een verprutste ronde op Delfland na een mislukte derde slag op een par 5.


Nog veel meer...


Regen of geen regenspeler? Je tegenstander mentaal beïnvloeden. Een hole-in-one slaan en een toernooi toch niet winnen. Het komt allemaal voorbij in de eerste aflevering van De Seve Podcast. Benieuwd geworden? Beluister hem hieronder of op Spotify, Apple Podcast of Google Podcast.

11 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven